Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] DNS czy jak to sie tam zwie.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciał bym ustalić ip do servera ts3 np: ts3.twojastrona.eu

Tylko konkretnie nie wiem jak to zrobić, mam stronkę z panelem direct admin, pomóżcie.

Opublikowano

Wchodzisz w Direct Admin i tam powinieneś mieć takie coś jak Strefa DNS wchodzisz tam dodajesz nowy rekord a z aliasem ts3 skierowany na adres IP serwera ts3 :)

Pozdrawiam

Licze na Like

Opublikowano

Tworzysz sobie subdomenę ts3.nazwa.pl po czym do tej subdomeny podpinasz swoją domenę. Tam gdzie kupiłeś domene (np. w ovh) w panelu wchodzisz na dnsy i zmieniasz dnsy na hosting na którym masz stronę np xaa.pl. Po około 30 godzinach adresy powinny działać ;)

Osobiście pomagam tylko na PW lub e-mail

-----------------------------------------------------------------

https://github.com/smietanka

Opublikowano

Dobra stworzyłem subdomene, i podpoiłem ją wchodząc w ustawienia domeny/ utwórz nową domenę.

Tylko jak mam niby wejść w te DNS'y?? (patrzył ktoś w ogóle obrazek??)

Opublikowano

W pliku się tego nie ustawia tylko w ustawieniach twojej domeny! Masz tam DNSy i wpisujesz tam dnsy twojego serwera www... Np dnsy proserwer to

ns1.proserwer.pl

ns2.proserwer.pl

Zależy od tego, na jakim hostingu masz stronę takie dnsy musisz wprowadzić w domenie

Opublikowano

Dzięki, mega żeś mi pomógł, a gdzie niby na du*ie mam se je napisać?? widziałeś obrazek mojego panelu (direct admin) nie ma tam DNS?? heloooł! administracja odpisała mi że muszę to na serwerze VPS w w/w pliku ustawić

Opublikowano

Już ci jeden odpisał... Ustawienia domeny! lub przekierowania strony... Wskazania domen?

Ja ci odpisałem z innym...

W pliku się tego nie ustawia tylko w ustawieniach twojej domeny!

Tam gdzie kupiłeś domene (np. w ovh) w panelu wchodzisz na dnsy i zmieniasz dnsy na hosting na którym masz stronę np xaa.pl. Po około 30 godzinach adresy powinny działać ;)

Jeżeli nie umiesz czytać, ze zrozumieniem, EWENTUALNIE POSZUKAĆ samemu w ustawieniach gdzie co jest to udajesz głupiego, albo nim jesteś...

Opublikowano

No bardzo fajnie, tylko czemu zawsze JA muszę mieć takie problemy?? Administracja mi pisze że (na ich stronie w panelu) dodawanie dns'ów zostało wyłączone, i trzeba robić to ręcznie w VPS w pliku /etc/resolv.conf

Opublikowano

heh nie wiem czy ustawić samo ip czy nameserver (IP), w dodatku nie mogę zblokować pliku bo nie wiem jaka to komenda (ciągle przywraca stary plik)

Więc nie mów mi żebym muzgu użył, bo sam byś miał z tym problemy. (gdyby to było tak że dodaje sobie nową linijke, i wpisuje tam adres i ip to bym tematu nie pisał.)

Opublikowano

A Jezeli ja mam takie cos, to co gdzie mam wpisac? Source jak sie domyslam ts3, a w target nazwe domeny, a z IN wybrac co?.

11633378675423238137.jpg

Zrobiłem coś takiego, ale teraz pisze mi błąd polączenia z serwerem na TSIe, trzeba cos edytowac jeszcze lub cos?. Bynajmniej jak mam sie tam polaczyc, bo po ip pisze blad polaczenia, a po domenie ze nie znaleziono takiego hosta o ile dobrze tlumacze. <21:28:15> Failed to resolve hostname 'ts3.xxx.pl'

41795213620913868129.jpg

Nie jestem tu po to by zbierać lajki czy tam plusy, jestem tu, aby dzielić się swoja wiedzą z tymi której jej potrzebują,

Lub zasięgać porad od lepszych i bardziej doświadczonych ode mnie :)

netuy.jpg

Opublikowano

spróbuj wpisać w source ts3.xxx.pl

Widzisz tu masz prościej bo nie musisz się męczyć tak jak ja, ale obiecuje wam że jak mi administracja to wytłumaczy o co w tym chodzi, to wstawiam kurna tutorial, jak zrobić to za pomocą plików.

Opublikowano

Syf, nie dziala, mniejsza o to. @up, jakich plikow?

Nie jestem tu po to by zbierać lajki czy tam plusy, jestem tu, aby dzielić się swoja wiedzą z tymi której jej potrzebują,

netuy.jpg

Opublikowano

Chętnie pomogę za małą odpłatą, jeśli jesteś zainteresowany pisz prv.

Metoda prob i bledow kazdy sam zrobi, a nie wszystko na gotowo :)

Chyba ze komus zalezy na wykonaniu, a nie na nauce, ja wole sie meczyc miesiac z czyms niz miec na wczoraj.

Zawsze kasy ucieknie + nic sie nie bedzie potrafilo.

btw. moj 100 post ;o.

netuy.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...